15 fok előzheti meg a hétvégi hidegfrontot

Csendesebb napokat követően péntektől újra elérik a frontok a térségünket, de szombaton többfelé akár 15 fok is lehet.

Szerdán és csütörtökön még nem változik lényegesen időjárásunk, a reggelek többfelé párásak, ködösek lesznek, illetve allacsony szintű rétegfelhőzet képződhet, amely helyenként napközben is tartósan beragadhat. Máshol viszont a napsütésé lesz a főszerep, igaz csütörtökön egyre több fátyolfelhő sodródik fölénk nyugat felől. A hajnalok fagyosak lesznek, délutánonkánt 5-11 fok várható.

Péntektől változik a helyzet, egyre jobban megközelítik térségünket a nyugat, északnyugat felől érkező frontok. Emiatt már több lesz fölöttünk a felhő, elszórtan kisebb eső, záporok is kialakulhatnak, valamint egyre többfelé feltámad a nyugatias szél, szombaton északon viharos lökések is lehetnek. Az átkeverő légmozgások hatására viszont melegszik az idő, pénteken 5-14 fokot mérhetünk, nyugaton, délnyugaton mérhetjük a magasabb értékeket, északkeleten lesz a leghűvösebb. Szombaton az ország nagy részén 10 fok fölött tetőznek a maximumok, 

több helyen a 15 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet.

Fotó: Pécz Tibor

Várhatóan vasárnap érkezik egy erősebb hidegfront, mögötte több fokkal visszaeshet a hőmérséklet. Részletekkel hamarosan jelentkezünk. Addig is kövessétek nyomon naponta kétszer frissülő előrejelzéseinket!

Borítókép: Agnes56 /Vecsés/


Szerinted még visszaköszön márciusban a tél?

◎ Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy igen

◎ Örülnék, ha nem így történne, legyen most már tavasz

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.02.14 9:55


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Milyen idő lesz a Tour de Hongrie leghosszabb és legmeredekebb szakaszán?
Gyönyörű kilátásra vágysz? Irány Füzér Vára!
20 fokos lehet hétvégére a Balaton