Záporok, zivatarok előzik meg az erős lehűlést

A hét első felében több helyen is kialakulhatnak záporok, zivatarok, majd csütörtöktől észak, északkelet felől több fokkal hidegebb levegő érkezhet.

Szerdán nyugaton eső, az ország déli, délkeleti felén többfelé öntözhetik záporok, zivatarok a földeket. Pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is 16-23 fokot mérhetünk az ország nagy részén, ennél pár fokkal hűvösebb egészen nyugaton lehet. Továbbra is élénk, északkeleten, keleten erős lesz a légmozgás.

Erős lehűlés jöhet a hét közepétől

A csütörtök sokfelé hozhat akár kiadósabb esőt, zivatarok elsősorban a déli, délkeleti országrészben alakulhatnak ki. A fölöttünk elhelyezkedő ciklon hátoldalán észak-északkelet felől hidegebb levegő áraszthatja el térségünket, így jelentős lehűlés veheti kezdetét. A legfrissebb számítások szerint már csak délkeleten haladhatjuk meg a 15 fokot, máshol 7-14 fok lehet jellemző.

Animáció: GFS modell előrejelzése április 11. és április 14. között a tengerszinti légnyomásra és a 850 hPa-os szint (kb. 1500 méteres magasság) hőmérsékletére (forrás: WXcharts.com)

Pénteken még ennél is hidegebb időben lehet részünk, többfelé 10 fok alatti maximumokkal és csapadék is többfelé előfordulhat.

Borítókép: Csneeva

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.04.07 23:50


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Fagyott ma reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne