Záporokkal tarkított napok jönnek, néhol az ég is megdörrenhet

Hűvös, időnként szeles időben lesz részünk, gyenge hajnali fagyok is előfordulhatnak.

Elmúlt az áprilisi nyár, és egy ideig nem is tér vissza. Csütörtökön napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, és több tájegységünkön kell számítani időnként

futó záporokra, néhol zivatarra is, valamint apró szemű jég is kísérheti a záporokat.

Viszont kezdetben a Tiszántúlon tartósabb eső is kialakulhat. Sokfelé élénk, erős lesz az északias szél. Hajnalra 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, de a derültebb, szélvédettebb, fagyra érzékeny helyeken gyenge fagy sem kizárt. Délutánra 11 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás időnkénti gomolyfelhősödéssel, de a délután második felében a Dunántúlon már több felhő lehet az égen. Egy gyenge hidegfront hatására az Alföldön, az Északi-középhegységben, majd nyugaton és északnyugaton is

kialakulhatnak futó záporok, néhol az ég is megdörrenhet.

Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északnyugati szél, mely délután az északi tájakon nyugatira fordul. Hajnalban a hidegre érzékeny helyeken gyengén fagyhat, máshol általában 0 és 5 fok közötti minimumokat mérhetünk. Délután a legmagasabb hőmérséklet a csütörtökhöz hasonlóan 11 és 16 fok között alakul.

Sötét fellegek Nemeskocs felett | Fotó: Turi Eszter

A hétvégén naposabb és felhősebb tájakkal és időszakokkal is találkozhatunk, az esernyőkre több tájegységünkön is szükség lehet, néhol zivatar sem kizárt. Szombaton csak helyenként élénkülhet meg a szél, vasárnap viszont erős, viharos északias széllökésekre is számítani kell. Szombaton 12 és 18, vasárnap 10 és 18 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Borítókép: Mona33

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.


Örülsz a hűvösebb időnek?

◎ Igen, már vártam

◎ Nem, inkább legyen nyárias az idő

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2024.04.17 13:07


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban