Záporok, zivatarok kíséretében kicsit enyhül a hőség

Kicsit enyhül a nagy meleg, viszont a jövő hét első felében többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol akár hevesebb viharok is.

Hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés hatására többfelé kell számítani átmenetileg lokális záporok és zivatarok kialakulására, helyenként - a legkisebb eséllyel nyugaton - hevesebb viharok is előfordulhatnak

felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében.

Zivataroktól függetlenül is többfelé élnék, erős lehet az északias szél. Hajnalban 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet, délután pedig 26 és 32 fok közötti értékeket mérhetünk, de a viharokat követően átmenetileg lehűlhet a levegő.

Kép: Gyurisjano korábbi felvétele Szegedről

Kedden is gyakran zavarhatják majd záporok, zivatarok a napos időszakokat, egy-egy hevesebb zivatar még ezen a napon is előfordulhat, melyekre elsősorban a Dunától keletre van esély. Viszont a szél már csak viharok környezetében támadhat fel. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb 25 és 31 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön már naposabb idő ígérkezik,

de még előfordulhatnak helyenként futó záporok, zivatarok, viszont már kevesebb helyen, mint a hét első két napján. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánonként 26-32 fok valószínű.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borírókép: Kiss Csaba

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2019.06.16 11:54


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Narancssárgára változott az ég kedden Görögország felett