Vasárnap ismét havazhat

Vasárnap többfelé havazhat, északon vastagabb hótakaró is kialakulhat.

A kialakuló friss hótakaró várható vastagsága

A vasárnapra virradó hajnalon északon és a középső tájakon már többfelé kialakulhat havazás, a Dunántúlon pedig vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk. Napközben az ország északi-északkeleti-keleti harmadán készülhetünk elsősorban havazásra, máshol eső, havas eső lehet inkább a jellemző. Mivel az északi tájakon fagypont körül alakulhat a maximum-hőmérséklet, a hegycsúcsokon pedig fagyni fog, így errefelé számíthatunk a legtöbb megmaradó hóra.

Metbarbi fotója Isaszegről, köszönjük!

Pontos értékeket még nehéz előrejelezni, de az északi és az északkeleti síkvidékeken pár centiméternyi friss hóréteg alakulhat ki, viszont az Északi-középhegységben magasságtól függően akár 5-10 cm is lehet a kialakuló hóréteg vastagsága, a magasabb hegycsúcsokon pedig egyes forgatókönyvek szerint akár 15-20 cm-nyi, vagy akár ezt meghaladó friss hó is hullhat. Napközben az északias szél is megélénkül, nyugaton erős, viharos lökések is előfordulhatnak, ezzel együtt hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe.

Vasárnap többfelé havazhat

Az Időkép WRF előrejelzése vasárnapra
(kék=hó, lila=havas eső, zöld=eső, piros=ónos eső)

Hideg lehet a hajnal

Vasárnap éjjel mindenhol megszűnhet a csapadék, a felhőzet is felszakadhat, így hétfő reggelre a havasabb északi tájakon akár -10 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Adrish

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2018.01.19 15:31


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Jövő hét végétől térhet vissza a meleg
Reggelre kifehéredett Bánkút
Tuba alakult ki csütörtökön délkeleten