Szélvihar: 112km/órás lökést mértünk Sár-hegyen

Éjjel hidegfront érkezett, a viharossá fokozódó szél több helyen fákat döntött ki, a Dunakanyarban akadozott a vasúti közlekedés.

Elemi erővel csapott le a hétfő hajnalban érkező hidegfront. A nyugati-északnyugati szél sokfelé viharos erejűvé fokozódott, nem egy helyen a 90 km/órát is meghaladta a legerősebb széllökések sebessége, sőt nem sokkal éjjel háromnegyed kettő előtt Sár-hegyen

112 km/órás lökést rögzített szélmérőnk.

Kép: 24 órás szélmaximumok

A viharos légmozgás sajnos nem járt károk nélkül. A Katasztrófavédelem beszámolója szerint több helyen forgalmi akadályt okoztak, épületeket rongáltak meg a kidőlt fák és a leszakadt ágak.

- Budapest V. kerületében, a Szép utcában a viharos szél a bádogtető egy részét felszakította, a fővárosi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

- A XVI. kerületi Hársfavirág utcában egy fa úttestre dőlt, a helyi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el.

- A XX. kerületben, a Borsa utcában egy megdőlt fa miatt kérték a tűzoltók segítségét.

- A XIX. kerületi Jókai utcában egy tízméteres fa dőlt ki, a fővárosi hivatásos tűzoltók eltávolították.

- Dunakesziben, a Király utcában egy betonoszlop veszélyesen megdőlt egy kidőlt fa terhe alatt. Az oszlop a közúti és a gyalogosforgalmat is veszélyeztette. A fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre.

- Solymáron, a Turista utcában úttestre dőlt fa miatt riasztották a helyi önkéntes egységet.

Gaál Melinda fotói Vácról, köszönjük!

A Dunakanyar menti vonalakon több helyen is fák dőltek a sínekre, faágak kerültek a felsővezetékekre, ami jelentősen megnehezítette a hétfő reggeli vonatközlekedést. (Mávinform)

Borítókép: Pirosmari /Lovasberény/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.03.11 10:09


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Elöntötte a Balaton a badacsonyi strandot
Hidegfront szakítja meg a melegedést
-2, -3 fok lesz holnap reggel északon