Szeles idő, de 10 foknál is melegebb lesz a napokban

Egy időre elfelejthetjük a havat és a mínuszokat, erős, viharos déli-délnyugati széllel meleg levegő érkezik fölénk.

Reggelre északkeleten még több centi hó hullott, ám a melegfront mögött egyre nagyobb teret hódít az enyhe légtömeg, kelet, északkelet kivételével már most sokfelé meghaladjuk a 10 fokot.

Hőtérképünk pár perccel szerda 12 óra után

A következő három napban déli, délnyugati áramlás lesz jellemző, így kora tavasziasan enyhe időre készülhetünk. Éjszakánként csak kevés helyen lehet gyenge fagy, napközben pedig az ország nagy részén meghaladjuk a 10 fokot, sőt

délen, délnyugaton 14-15 fok sem kizárt.

10 foknál alacsonyabb értékeket északkeleten mérhetünk majd, ahová beragadhat a felhőzet, és a szél sem lesz olyan erős. Országosan egyébként pénteken várható a legmelegebb.

Nemcsak enyhék, hanem szelesek is lesznek a következő napok, a déli, délnyugati szelet nagy területen erős, különösen nyugaton, északnyugaton viharos lökések kísérhetik. A legerősebb széllökések sebessége csütörtökön például Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megyében

a 70 km/órát is meghaladhatja, 

emiatt elsőfokú figyelmeztés van érvényben.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése csütörtökre

Csütörtökön még sok lesz a napsütés, majd a felhők veszik át a főszerepet. Pénteken főként északon, északkeleten, szombaton már sokfelé eshet.

Borítókép: Éva /Zalaegerszeg/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2021.01.20 12:40


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Teljes egészében lezárták a Rám-szakadékot