Kiadós eső jön kedden

Északon és a Dunántúlon várható a legtöbb eső. Záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Kedden sem maradunk szárazon. Sokfelé számíthatunk esőre, záporokra és helyenként zivatarok is kialakulhatnak. A legtöbb csapadék a Dunántúlon és északon hullhat, több helyen kiadós mennyiségben: a Dunántúl északi felén a 30 mm-t is meghaladhatja a napi csapadékösszeg, de többfelé kell 10-20 mm feletti mennyiségre készülni.

Ezzel szemben délkeleten szárazabb idő ígérkezik, itt hullhat a legkevesebb csapadék. Sokfelé élénk, helyenként erős marad a délies szél, ami továbbra is biztosítja az enyhe időjárást. A csúcshőmérséklet 11-22 fok között alakulhat, északnyugaton lesz hűvösebb az idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmezető előrejelzése a keddi napra. 6 megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben a várható kiadós csapadék miatt

Szerdán átmeneti szünet napsütéssel

Éjjel még sokfelé, majd a reggeli, kora délelőtti órákban már egyre kevesebb helyen, északon és keleten eshet. Így szerdán átmeneti szünettel száraz, fátyolfelhős-napos idő jön. Északkeleten még szeles lehet az idő, másutt mérséklődik a légmozgás. Az enyhe hajnal után napközben 13-17 fok várható. 

Csütörtökön visszatér a csapadékos idő, országszerte valószínű eső, zápor, de délután nyugaton már szakadozik a felhőzet. Főleg délen lehet élénk a szél, a csúcshőmérséklet 11-18 fok között alakul.

Pénteken ismét sokfelé eshet, de marad az enyhe idő. 

Borítókép: Kovács Béla

Szerző: Herrmann Dóra, Varga Sándor
Megjelent: 2019.11.03 19:57


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett
Hó és jég, reggel dér fehérített
Hidegfront szakítja meg a melegedést