Péntekig tart a nyugodt idő

Péntekig anticiklon alakítja időjárásunkat, a hajnalban képződő köd és alacsony szintű rétegfelhőzet napközben zsugorodik.

Eseménytelen, az évszakhoz képest több fokkal enyhébb időre van kilátás, egészen péntekig. A napos, tavaszias időt helyenként azonban tartósan megmaradó köd és alacsony szintű rétegfelhőzet árnyékolhatja be.

Éjszakánként többfelé képződhet köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, melynek kiterjedése a nappali órákban fokozatosan csökken, és a napsütés kerül előtérbe. Lehetnek azonban olyan helyek, ahol egészen a délutáni órákig, kisebb eséllyel akár egész nap megmaradhat a szürkeség. Itt 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, ugyanakkor az ország napos vidékein

17-19 fokos maximumokat is mérhetünk.

A magasabb értékeket nagyobb eséllyel a Dunántúlon mérhetjük. 

Számottevő csapadék nem várható, de a ködös tájakon szitálás, éjjelente a gyengén fagyos tájakon ónos szitálás is előfordulhat. A változó irányú szél csak helyenként lehet élénk.

Várhatóan péntek késő délután megerősödő északnyugati széllel hidegfront éri hazánkat, mely hétvégére néhány fokos lehűlést hozhat. Cserébe viszont országszerte megszűnnek ködfoltok.

Borítókép: Jotti

Szerző: Időkép
Megjelent: 2021.02.22 11:01


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Jövő hét végétől térhet vissza a meleg
Záporokkal tarkított napok jönnek, néhol az ég is megdörrenhet