Ónos eső esett északon

Hidegfront érte el éjjel az országot sokfelé esővel, helyenként havas esővel. Északon havas eső várható.

Frontokban gazdag időszak előtt állunk, a soron következő hidegfront éjjel érte el nyugat felől az országot.

Így esőre, záporra kell készülni, az Északi-középhegység térségében a 0, -2 fok körüli hőmérsékletben pedig nagy területen kialakulhat

ónos eső, fagyott eső.

Jó pár mm csapadék lehullhat, így az utakon, növényeken és tereptárgyakon akár vastagabb jégpéncél képződhet, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat 4 északi megyére citromsárga figyelmeztetést adott ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szombatra

Szombaton havazhat is

Kora délelőttől északon, északkeleten havas esőbe, havazásba válthat a csapadék, a magasabban fekvő tájakon egy-két cm hó hullhat. Ugyanakkor egyre kevesebb helyen fog esni, délután már csak délen, délnyugaton és keleten fordulhat elő gyenge eső, északkeleten pedig kisebb vegyes halmazállapotú csapadék, azaz havas eső, hó, ónos eső vegyesen. Az északnyugati szél főként a Dunántúlon és a középső tájakon támad fel. Északkeleten 1-4, máshol 5-10 fokot mérhetünk kora délután.

Vasárnap és hétfőn erősen szeles, változékony, de alapvetően enyhe időre van kilátás, majd egy hétfőn érkező hidegfront mögött lehűlés veszi kezdetét, a fogcsikorgatóan hideg, kemény tél azonban egyelőre nem köszönt be.

Borítókép: Vikisz

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.12.07 10:35


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

20-25 fokkal lett hidegebb
Hahó, áprilisi hópihéket láthatunk a hegyekben
Közel 21 fok a különbség az ország legmelegebb és leghidegebb pontja között