Napfényes csütörtök

Csütörtökön sok napsütésben lesz részünk, délen, délkeleten látványos légköroptikai jelenségek is megjelenhetnek az égen.

Csütörtök reggel sokfelé derült időre ébredhetünk, de a középső tájakon és a Dunántúl déli-délkeleti részén kisebb gomolyfelhők megjelenhetnek az égen, viszont ebből csapadék nem várható.

Napközben is a napsütésé lesz a főszerep,

de a fenn említett országrészekben időnként kisebb gomolyfelhők továbbra is beúszhatnak a Nap elé. Délután délen, délkeleten fátyolfelhők jelenhetnek meg dél felől, melyek szűrhetik a napfényt, így az itt élők a napnyugta előtti órákban

látványos légköroptikiai jelenségek szemtanúi lehetnek.

Szebellédi Tündi fotója, köszönjük!

Ugyanakkor ezzel nagyjából egy időben ezeken a tájakon az északkeleti szél is megélénkül, mely jó példa arra, hogy a felhők mozgásának iránya sokszor nem azonos a talajon fújó szél irányával.

Újabb fagyos reggel

A derült időnek köszönhetően hajnalban országszerte továbbra is fagyni fog,  északon, északkeleten ismét előfordulhatnak -8, -10 fok körüli minimum-hőmérsékletek, a délutáni órákban pedig 1-6 fokot mérhetünk.

Felhősebb péntek

Pénteken ismét több felhő lesz felettünk, északon lehetnek csak naposabb időszakok, délkeleten hószállingózás, gyenge havas eső, nyugaton pedig egy-egy jelentéktelen zápor kialkulhat.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Vardar

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2018.03.21 12:37


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Újra van elég víz a Velencei-tóban
Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Még egy fagyos reggel