Mintha nem is november közeledne

Folytatódik a szokatlanul enyhe, gyakran szeles idő, kezdetben záporok, néhol zivatarok is lehetnek.

Ezen a héten is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, de nem lesz felhőtlen az ég felettünk.

Hidegfront érkezik szokatlan irányból

Kedden egy hidegfront vonul át felettünk, de ez kissé szokatlan irányból fog érkezni, ugyanis dél-délnyugat felől éri el hazánkat, és észak-északkelet felé fog továbbhaladni. Emiatt többfelé kell számítani esőre, záporokra, helyenként zivatarok is kipattanhatnak. Ugyanakkor a délelőtti óráktól kezdve délnyugat felől tisztulni fog az ég a front mögött, ahogy az halad észak-északkelet felé, de délután nyugaton, délnyugaton egy-egy futó zápor néhol még kialakulhat. A délies szelet sokfelé élénk, erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetik. Ismét enyhe lesz a reggel, napközben pedig 18-23 fokra számíthatunk, a magasabb értékeket a front előtt a keleti-délkeleti tájakon mérhetjük.

Manana987 felvétele Monorierdőből, köszönjük!

20 fokkal búcsúzik az október

Szerdán már csapadék nem valószínű, sok napsütésre, kevesebb felhőre számíthatunk, ennek köszönhetően hajnalban már országszerte 10 fok alatti minimumokra van kilátás. A déli-délkeleti szelet napközben a Dunántúlon többfelé élénk, nyugaton-északnyugaton erős lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban sokfelé mérhetünk 20 fok körüli maximumokat.

Limix fotója Barcsról, köszönjük!

Mintha nem is november jönne

Mindenszentek napján több felhőre, kevesebb napsütésre számíthatunk, de említésre méltó csapadék sehol sem valószínű. A délkeleti szelet helyenként élénk, északnyugaton esetleg erős lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban sokfelé mérhetünk 20 fok körüli, az ország keleti felén 20 fok feletti értékeket.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Kiefer Béla

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2018.10.28 12:09


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szivárvány jelent meg a csapadéksávon
Hó és jég, reggel dér fehérített
Hidegfront szakítja meg a melegedést