Meleg időt tartogat a hosszú hétvége

Akár melegrekordok is dőlhetnek a hosszú hétvégén, igaz a napsütés nem lesz zavartalan, némi csapadék is várható.

A hosszú hétvégén továbbra is marad az évszakhoz képest több fokkal melegebb idő, olyannyira, hogy csütörtökön és pénteken a délkeleti országrészben jó eséllyel

ismét melegrekordok születhetnek.

November elsején eddig a legmelegebbet 1926-ban, Szeged belterületén mérte az Országos Meteorológiai Szolgálat, akkor 24,9 fok volt, míg november 2-án egy 1928-as ásotthalmi mérés tartja a rekordot 23,2 fokkal. Nos, a délkeleti tájakon mind csütörtökön, mind pénteken elérheti, helyenként kissé meg is haladhatja a hőmérséklet a 25 fokot, vagyis jó esély van a korábbi rekordok megdöntésére.

Máshol sem lesz hideg az országban, 18 és 25 fok közötti maximumokra készülhetünk, péntekre pedig az éjszakai lehűlés mértéke is jelentősen csökken. Akkor hajnalban mindössze 9-17 fokig süllyed a hőmérséklet, hétvégén pedig 7 és 13 fok közötti hőmérsékletű kora reggelekre számíthatunk. A nappali felmelegedés nem esik vissza jelentősen: szombaton 17-24, vasárnap 17-23 fokot mérhetünk.

Zsombor94 fotójaPécsről, köszönkjük!

Felhősebb ég, időnként némi csapadék

Csütörtökön este valamint éjjel a megvastagodó felhőzetből több helyen kisebb eső is lehet. Pénteken reggel még néhol északkeleten eshet, majd hazánk nagy részén változó felhőzet mellett több-kevesebb időre kisüt a nap. Délután a nyugati tájakra érkezhetnek ismét esőt, záport adó felhők. Szombaton még a felhők lesznek túlsúlyban, délen és a középső tájakon kisebb eső, egy-egy zápor sem kizárt, majd vasárnap már több lesz a napsütés, csapadék nem várható. Hajnalonként nap mint nap számíthatunk pára-, illetve ködképződésre, a makacsabb ködfoltok helyenként csak késő délelőttre oszlanak fel.

Péntektől vasárnapig már kevesebb helyen élénkülhet fel a légmozgás.

A jövő hét elején enyhe, nyugodt őszi idő körvonalazódik, reggelente többfelé pára-, ködképződéssel, délutánonként hazánk nagy részén sok napsütéssel.

Borítókép: Ágics Évi /Miske/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.10.31 10:05


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Jövő hét végétől térhet vissza a meleg
Reggelre kifehéredett Bánkút
Tuba alakult ki csütörtökön délkeleten