Megközelíthetetlenek Ausztria egyes települései

Legmagasabb, 5-ös fokozatú lavinaveszélyt rendeltek el 2 osztrák tartományban is. Síterepeket és utakat zárnak le, van ahová helikopterrel sem lehet eljutni.

A hétvége óta tartó havazás egyre veszélyesebb hóhelyzetet teremt Ausztriában. Tirol és Salzburg tartományokban a legmagasabb szintű, 5-ös fokozatú lavinaveszélyt rendeltek el.

Lavinaveszély fokozatok (01.15.) Forrás: Lawinen.at 

Számos település megközelíthetetlenné vált, ismert síterepek kerültek lezárásra. A lavinaszakértők a legnagyobb veszélyre hétfőn számítottak, de a figyelmeztetést a közeljövőben továbbra is fenntartják. A többi behavazott osztrák régióban is 4-es szintre emelték a lavinaveszély fokát, az elmúlt napok alacsonyabb fokozatai után. Csak Salzburg tartományban kb. 5000 embert érint a lavinaveszély. Az időjárási viszonyok miatt sok helyen helikopterrel sem lehet megközelíteni az otthonokat

A legtöbb hó Tirolban hullott, itt egy időre az áramellátás is szünetelt. Több mint 1 méter friss hó lehullott a napokban. A havazás miatt számos országutat és vasúti pályát kellett lezárni. Sok helyen fák dőltek az utakra vagy a sínekre.  

 

Videó: Tiempo Extremo

A hóesés várhatóan szerdától szünetel, de hétvégén újabb havazás kezdődhet.

Forrás: Síelők.hu  /Borítókép: Leonhard Foeger-Reuters/

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2019.01.15 13:17


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

4-5 centi friss hó borította a Kékest
Keleten 15 fokkal van melegebb, mint az Alpokalján
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben