Még jó pár napig kitart a vénasszonyok nyara

A héten egészen biztosan folytatódik a kellemes őszi idő, de a hajnali, reggeli órákban továbbra is számolni kell ködös tájakkal.

Igazán szép időben lesz részünk az elkövetkező napokban, bár a hajnali, reggeli órákban továbbra is számítani kell pára- és ködképződésre, napközben a legtöbb helyen a napsütésé lesz a főszerep. Egy anticiklon peremén délnyugat felől, a mediterrán térségből érkezik az átlagosnál több fokkal melegebb levegő, ez biztosítja a kellemes hőmérsékletet.

Indián nyár párás, ködös reggelekkel

Kedden már fátyolfelhőkből is kevesebb lesz, az ország nagy részén jobbára zavartalan lesz a napsütés. Az ország nyugati, északnyugati felén élénk, erős lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet, így már Sopron környékén sem kell tartós ködre számítani. Kedd reggelre leginkább a Duna-Tisza közén, míg szerda hajnalban az Északi-középhegység térségében képződhet többfelé pára, köd, de ez a délelőtti órák folyamán feloszlik. Szerdán nyugaton feltámadhat az északnyugatira forduló szél, ugyanitt kevés, elhanyagolható mennyiségű csapadék is kialakulhat, de nagy lehűlésre nem kell számítanunk. Hajnalonként 6-13, napközben kedden 22-27, szerdán 17-26 fokot mérhetünk, ekkor keleten lesz melegbb az idő.

Fotó: Lica

A kellemes hőmérsékletű, alapvetően napos idő a hét második felében is folytatódik, az ország nagy részén 20 fok fölötti maximumokat mérhetünk.

Borítókép: Vass Károly /Szeged/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.10.12 13:23


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Jövő hét végétől térhet vissza a meleg