Marad a meleg, de több lesz a zivatar a hétvégén

Továbbra sem várható nagy változás időjárásunkban, folytatódik a közepesen meleg, záporokkal, zivatarokkal tarkított idő.

Szombaton délután elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, majd az este közeledtével egyre többfelé számíthatunk csapadékra, sokfelé zivatarokra. Heves viharok is lehetnek viharos szél, jégeső és felhőszakadás kíséretében. A legtöbb napsütés keleten ígérkezik. 

Bman fotója, köszönjük!

Vasárnap borongós, sokfelé esős idő indítja a napot, néhol akár az ég is megdörrenhet. A folytatásban is sokfelé eső, zápor, zivatar tarkíthatja időjárásunkat, többfelé felhőszakadás is kialakulhat, a nap csak időnként bújhat elő. Hétfőn is folytatódik a csapadékos idő, de már több helyen felszakadozik a felhőzet, észak felől kitisztulhat az ég.

Csak rövid időre mérséklődik a szél

Szombaton a Dunántúlon élénkülhet meg a délies légmozgás. Vasárnap országszerte élénk lökésekkel járhat a szél, mely egy hidegfront érkeztével északnyugaton északnyugatira fordul, ám szélerősödésre csak hétfőn kell számítanunk. A hét első napján néhol akár viharos közeli széllökések kísérte, feltámadó északi szélre van esély.
A napokban kialakuló zivatarok területén bármikor számíthatunk további viharos széllökésekre.

Kovlaura04 fotója, köszönjük!

Maradnak a 30 fok körüli maximumok

Vasárnap és hétfőn 14-19 fokos hajnali minimumokra van kilátás. Napközben szombaton 27-33 fokig melegszik a levegő. Vasárnap 24-31 fokra, majd hétfőn helyenként pár fokkal hűvösebb időre számíthatunk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetitek nyomon.

Borítókép: Szegedi Tamás

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.07.19 8:54


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz