Marad a kánikula hűsítő záporokkal, zivatarokkal

Hétvégén és a jövő hét elején marad a meleg idő, sokfelé 30 fok fölötti maximumokkal, de újabb záporok, zivatarok is jönnek.

Hétvégén szombaton számíthatunk több, vasárnap valamivel kevesebb záporra, zivatarra, de szórványosan ekkor is kialakulhat konvektív csapadék. Hevesebb események főként szombaton lehetnek, ekkor felhőszakadás, szélvihar, akár nagyobb méretű jég is kísérheti az intenzívebb cellákat. Ezen a napon zivataroktól függetlenül is többfelé élénk lesz az északkeleti szél.

Napsütés és meleg is lesz

Nemcsak a záporokról, zivatarokról fog szólni a hétvége, hosszabb-rövidebb időszakokra mindenhol kisüt a nap, és marad a meleg idő: szombaton 26 és 32, vasárnap pedig 28 és 33 fok közé melegszik délutánra a levegő, és éjszakánként sem lesz hidegebb 15-20 foknál.

Jambor fotója Pécsről, köszönjük!

Hétfőn és kedden is marad minden a már megszokott forgatókönyv szerint: a napos időt gomolyfelhők zavarják, és a hét első napján főként a Dunától keletre, kedden pedig az északi-északkeleti országrészben alakulhatnak ki nagyobb számban záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok. Továbbra is előfordulhat felhőszakadás, jégeső és viharos kifutószél, de zivataroktól függetlenül is élénk lehet olykor a nyugati-délnyugati szél.

Közel 35 fok is lehet kedden

Hétfőn a vasárnapihoz hasonlóan 28 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet, majd kedden még egy fokkal rákapcsol a kánikula, akkor a déli megyékben akár 35 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Ne feledjük, hogy a napos tájakon 11 és 15 óra között továbbra is erős, helyenként nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így célszerű lesz szalmakalapot, napszemüveget viselni, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel védekezni a leégés ellen.

Borítókép: Tóth András /Gyöngyös/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.06.08 13:58


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hó és jég, reggel dér fehérített
Hidegfront szakítja meg a melegedést
Tuba Budapest felett, gyönyörű szivárványok és látványos virgák az országban