Májusi idő záporokkal, zivatarokkal

Csütörtöktől sem maradnak el a záporok, zivatarok, napsütésből azonban továbbra sem lesz hiány.

Igazi májusi idővel telt a hét első fele, csütörtöktől azonban visszatérnek a 30 fok közeli maximumok, ám a nyáriasan meleg időben ismét többfelé záporok, zivatarok is színesíthetik a következő napok időjárását. 

Csneeva fotója, köszönjük!

Újra jön a nyári meleg

Csütörtökön visszatér a nyáriasan meleg idő, a maximum-hőmérséklet újra többfelé megközelítheti a 30 fokot. A keleties szél élénk, északkeleten erős lehet. Pénteken egy gyenge hidegfront által északiasra fordul a légmozgás, ez okozhat a Dunántúlon szélerősödést is. A hőmérsékleti értékek azonban az ország nagy részén nem esnek vissza, inkább csak nyugaton mérséklődhet pár fokkal a nappali felmelegedés, főként a Dunától keletre akár a 30 fokot is elérhetjük.
A záporos, zivataros idő azonban nem tágít, csütörtökön és pénteken is sokfelé számíthatunk egy-egy frissítő záporra, kisebb viharokra.

Zivatarokra a hétvégén is számíthatunk, a fagyosszentek azonban nem ígérnek lehűlést. Vasárnap már kevesebb helyen valószínű csapadék, sőt keleten akár zavartalan napsütésben is élvezhetjük a hét utolsó napját.

Borítókép: Jambor

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.05.07 11:55


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hó és jég, reggel dér fehérített
Elöntötte a Balaton a badacsonyi strandot
Hidegfront szakítja meg a melegedést