Lángolnak Gran Canaria erdőségei

900 hektáron lángolnak az erdők a Kanári-szigetek legnagyobb népsűrűségű szigetén, Gran Canarián. Közel 1000 embert kellett evakuálni.

Számos település lakóit kitelepítettek a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián, ahol súlyos erdőtűz pusztít a hegyekben, számolt be róla az MTI

Forrás: Metro.co.uk

Mintegy ezer embert szállítottak biztonságos helyre, különösen Tejeda, Artenara és Galdar településeket veszélyezteti a tűz – írta vasárnap a helyi katasztrófavédelem. A tűz a sziget székhelyétől, Las Palmastól mintegy 20 kilométerre kezdett égni, és a településeken kívül a sziget nyugati részén lévő, turisták körében népszerű Tamadaba Nemzeti Parkot is fenyegeti.

Videó: The Telegraph

A tűzoltók repülőgépről és helikopterekről is oltják a lángokat, amely több, mint 900 hektáron pusztít, egyelőre nem sikerült megfékezni a lángok terjedését – mondta az újságíróknak Angel Victor Torres, a Kanári-szigetek elnöke. A gomolygó füst a szomszédos Teneriféről is látható.

A La Vanguardia napilap a helyi hatóságokra hivatkozva arról írt, hogy valószínűleg egy 55 éves férfi okozta a tüzet, aki egy esküvői ünnepséghez forrasztást végzett. A férfit még szombaton őrizetbe vették.

Forrás: CNN

Forrás: Skynews

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2019.08.12 11:57


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hétfőn még nyár, kedden már tél volt az osztrák Alpokban
Teljes napfogyatkozást lehetett látni hétfőn Észak-Amerikában
Mindent beborít a hó Passauban