Hétvégére itt a vénasszonyok nyara

Péntektől tartósabb melegedés veszi kezdetét, de előtte még egy hidegfront okoz majd átmenetileg hűvösebb, helyenként szeles, csapadékos időt.

Péntektől melegedés veszi kezdetét,

mely folyamat a hétvégén is folytatódik. Túlnyomóan napos időre számíthatunk a hét utolsó három napján, inkább csak fátyolfelhők szűrhetik időnként a napsütést, csapadék sehol sem valószínű. Ugyanakkor a hajnali órákra foltokban pára, köd kialakulhat, mely a reggeli, kora délelőtti órákban gyorsan feloszlik majd. Pénteken még a nyugati-délnyugati szelet kísérhetik élénk lökések, majd szombaton délies áramlás lesz a jellemző, de csak helyenként élénkülhet meg a szél, mely vasárnapra mérséklődik, legyengül. A hajnalok hűvösek lesznek, általában 10 fok alatti minimumkra van kilátás, de lesznek olyan tájak, ahol 4-5 fok köré is lehűlhet a levegő. Délutánonként viszont kellemes időben lesz részünk, bár pénteken még 16-21 fok között alakul a hőmérséklet, szombaton viszont már egyre nagyobb területen mérhetünk 20 fok körüli, illetve ezt meghaladó csúcsértékeket, vasárnap pedig 20-24 fok közötti maximumkra számíthatunk.

F. Tamás fotója Barcsról, köszönjük!

A jövő hét első napjaiban folytatódni látszik a vénasszonyok nyara,

ugyanis túlnyomóan napos, csapadékmentes időben lesz részünk. A hajnali, reggeli órákban továbbra is előfordulhatnak pára- és ködfoltok, melyek délelőtt hamar feloszlanak majd. Továbbra is délies áramlás lesz a jellemző, melynek köszönhetően kedden többfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet a légmozgás. A hajnalok pár fokkal enyhébbek lehetnek, délutánonként pedig 20-25 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Borítókép: Lica

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2019.10.08 13:31


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Hidegfront szakítja meg a melegedést
Jövő hét végétől térhet vissza a meleg