Kis időre elbúcsúzhatunk a mínuszoktól

Enyhülés kezdődött, és bár hét elején borús időben, többfelé ónos esőben lesz részünk, kedden a 10 fokot is meghaladja a hőmérséklet.

Míg szombaton napközben is többfelé fagypont alatt maradt a hőmérséklet, vasárnaptól enyhülés vette kezdetét, és délután már nagyrészt mindenütt pozitív értékeket mérhettünk, leszámítva az északi tájakat. Kemény fagyokra az éjjel sem kell készülni, hétfőn és kedden folytatódik a melegedés.

Hőmérséklet előrejelzés kb 1500 m-en: Látható, hogy kedden hajnalban a magasban is fagypont felett marad a hőmérséklet. Forrás: WXCharts.eu

Hétfőn a hajnali, reggeli órákban főként északnyugaton és északkeleten fordult elő

ónos eső, fagyott eső.

Napközben felhős, szürke időre készülhetünk, többfelé elered az eső. Éjjel és kedden hajnalban borult, egyre nagyobb területen esős idő lesz jellemző, ónos eső már csak északon fordulhat kis eséllyel elő. Hétfőn délután 0 és 10 fok között mozog majd a hőmérséklet. A délies szelet helyenként élénk lökések kísérhetik.

Juhász Dávid fotója, köszönjük!

Kedden napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, az eső a keleti, északkeleti tájakon azonban a nap nagy részében eshet, míg délután nyugaton, északnyugaton egy-egy zápor fordulhat elő. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. 0-7 fokos hajnalt követően

sokfelé meghaladjuk a 10 fokot,

várhatóan 4-14 fok közé melegszik a levegő. A magasabb értékeket nyugaton mérhetjük.

Szerdán változóan napos-felhős, ismét átmenetileg pár fokkal hűvösebb időre van kilátás számottevő csapadék nélkül.

Borítókép: Bedocsgyula

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.11.29 15:05


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett
Hó és jég, reggel dér fehérített