Kevesebb zivatar, visszafogottabb hőség

A napokban kevéssel 30 fok felett maradnak a maximum hőmérsékletek, záporok, zivatarok elvétve alakulhatnak.

Csütörtökön sok napsütés ígérkezik, egyedül a délutáni órákban növekedhetnek meg a gomolyfelhők főként a keleti és déli tájainkon. Kisebb, jelentéktelen csapadék a középső területeken, kevés zápor, zivatar keleten valószínű. Helyenként hűvös lesz a hajnal, nyugaton néhol 12-14 fokos minimumokra számíthatunk. Az északias szél többfelé megélénkül, északkeleten erős lökések is kísérhetik. Napközben 26-31 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

HeavenMan fotója, köszönjük!

Pénteken az északi megyékben számíthatunk a legtöbb napsütésre. Szórványosan - legnagyobb valószínűséggel északkeleten és délen - záporok, zivatarok kialakulhatnak, de erős viharokra nem kell készülnünk. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatarok környezetében támadhat fel kissé a szél. A legmelegebb órákban 28-33 fokot mérhetünk.

Változatlan időt ígér a hétvége

Szombaton is alapvetően napos időre van kilátás 28-33 fokos maximumokkal. Az északias szél országszerte mérsékelt marad, csak időnként északon járhat élénk lökésekkel. Kevés zápor, zivatar ezen a napon sem kizárt.
Vasárnap előreláthatólag feltámad az északkeleti szél, helyenként továbbra is záporok, zivatarok színesíthetik az időjárást,

jövő héten is marad a meleg idő.

Borítókép: DreamerNita

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.08.15 12:02


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Hidegfront szakítja meg a melegedést