Jövő hét elején nagyobb lehűlés előjelei körvonalazódnak

Már a héten, szerdán is érkezik egy hidegfront, akkor még csak a Dunántúlon esik vissza átmenetileg több fokkal a hőmérséklet.

Kedden még országszerte kitart a napos idő és a nyárias meleg, majd szerdán már csak az ország keleti felén. Ekkor ugyanis a Dunántúlra erős, viharos északnyugati széllel hidegfront érkezik, több fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután sem lesz melegebb 13-19 foknál. Sok eső nem jön, csak néhol nyugaton és északon-északkeleten fordulhat elő rövid zápor.

Hétvégén újra nyár lesz

Csütörtöktől a Dunántúlon is újra melegedés kezdődik, ezen a napon országszerte 19-24, pénteken már 20-25 fok lesz jellemző. Hétvégén tovább melegszik az idő, vasárnap helyenként ismét 28-29 fokot mutathatnak a hőmérők. Eső nem várható ezen a négy napon, a napsütés lesz túlsúlyban, de a légmozgás gyakran feltámadhat.

Egy hét múlva 10-15 fokos lehűlés jöhet

4 tagú fáklyadiagram a 2 méteres hőmérsékletre vonatkozóan Budapestre az elmúlt 4 AIFS futásból | Forrás: ECMWF

Az áprilisi nyárnak jövő hét elején nagy valószínűséggel egy markáns hidegfront vethet véget, amely már többfelé hozhat jelentősebb mennyiségű csapadékot és akár 10-15 fokos lehűlést. Ismét előkerülhetnek tehát a vastagabb ruhák. Újabb részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Borítókép: Kövesi Péter

Szerző: Időkép
Megjelent: 2024.04.08 12:53


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)