Így érkezik a mai hidegfront

A Dunántúlon viharos szélre, keleten kánikulára készülhetünk ma délután. Friss előrejelzési animációink WRF modellünk alapján.

Már kertek alatt a hidegfront, mely hamarosan hazánkat is eléri. WRF modellünk friss előrejelzéséből készült animációkon mutatjuk be, hol, milyen ütemben érkezhet meg a fronthoz kapcsolódó erős, viharos szél, és ezzel együtt a lehűlés is.

A legerősebb széllökések néhol a 80 km/h-t is meghaladhatják a Dunántúlon (főleg a Bakonyban és a Balaton nyugati medencéjében), de este a Zempléni-hegység térségében is lehetnek hasonlóan erős lökések. 

A legmelegebb a Dél-Alföldön várható, ahol 34-35, néhol 36 fokig is emelkedhet a hőmérséklet a front érkezése előtt. Nyugaton a front átvonulását követően késő délután 20 fok körüli vagy az alá is lecsökkenhet a hőmérséklet.

Ami csapadékot illeti, a nyugati határ környékén főleg esőre kell számítani, de a Dunántúl északnyugati felén, és az északi megyékben záporok, zivatarok is várhatóak. Szélviharral, jégesővel és felhőszakadással kísért heves zivatarok kialakulása sem kizárt. Este és éjszaka pedig további esőre, záporokra, helyenként zivatarokra van kilátás az ország középső és keleti harmadában.

Kövesd folyamatosan frissülő előrejelzésünket ITT. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mára vonatkozó figyelmeztető előrejelzése.

 

 

Szerző: Varga Sándor
Megjelent: 2020.07.11 10:18


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hajnali fagyok: -3,5 fokot mértünk a Duna-Tisza közén
-3 fok volt a leghidegebb péntek reggel
Jövő hét végétől térhet vissza a meleg