Igazi nyári időben telhet az ünnep

Visszatérnek a 30 fok feletti maximumok, nemzeti ünnepünkön is igazi nyári időben lesz részünk.

A hosszú hétvége időjárását alapvetően a napsütés fogja meghatározni, de időnként elszórtan nagyobb gomolyfelhők megjelenhetnek az égen, melyekből helyi záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Igazi nyári időben telhet a nemzeti ünnep

Augusztus 20-án sem fogunk fázni, folytatódik a meleg idő. Sok napsütésre számíthatunk ezen a napon is, de gomolyfelhők is megjelennek majd az égen, viszont gyenge zápor, esetleg zivatar csak elvétve alakulhat ki egy-egy helyen - a friss számítások szerint az északi tájakon és a Dunántúl délkeleti tájain -, melyek csak kis időre zavarhatják meg a szabadtéri programokat. Az északi-északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. A hajnali órákban 14-20 fok körül alakul a hőmérséklet, délután pedig 31-34 fok közötti maximumokra van kilátás.

Rippel Erik korábbi fotója, köszönjük!

A jelenlegi számítások szerint az esti tűzijáték idején csapadéknak elhanyagolható az esélye Budapesten, és az ország más településein is, a légmozgás sem lesz már jelentős, és a hőmérséklet is 24-27 fok körül alakulhat.

Egy-két fokkal fokozódik a hőség

A keddi és szerdai nap időjárását is a sok napsütés határozhatja meg, említésre méltó csapadék az ország legnagyobb részén nem valószínű. Egy-két fokkal fokozódik a nappali felmelegedés, így ismét lesznek olyan tájak, ahol a csúcshőmérséklet megközelíti, helyenként pedig el is érheti a 35 fokot.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Invisible

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2018.08.16 9:32


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz