Közeleg a fűtési szezon: klímával is sokat javíthat a hatékonyságon (X)

Kánikula jövőre is lesz, a tél még előttünk áll: az ősz ideális időpont a hűtő-fűtő klímaberendezések beépítésére.

Kánikula jövőre is lesz, a tél pedig még előttünk áll: az ősz igazán ideális időpont a hűtő-fűtő klímaberendezések beépítésére. Ezeket az eszközöket ugyanis már fűtésre is hatékonyan lehet használni, akár távvezérléssel is.

A nyári időszakban tapasztalható nappal 40, éjjel 30 fokhoz közelítő külső hőmérséklet miatt egyre többen döntenek a klímaberendezés beszerelése mellett. Ez a téma az utóbbi években már az őszi hónapokra sem veszít aktualitásából. Ahogy változik az éghajlat, úgy módosul mindaz, amit az otthoni klímákról gondolunk.

Nyakunkon a fűtési szezon

Pár évtizede még azért foglalkoztak kevésbé az emberek a légkondicionálóval, mert évente pár nap kánikulát még el lehetett viselni. Azonban a néhány napból mostanra két-három hónap lett, és újabban még akár szeptemberben is lehet igazi forróság. Ráadásul a technológia fejlődése nyomán a mai klímaberendezésekkel már fűteni is lehet, méghozzá kimagasló hatékonysággal. Napjainkban az is széles körben ismert, hogy a hűtő-fűtő klíma az ingatlanon telepített napelemes rendszerrel is jól kombinálható, okosan felhasználva a nyári napos időszakban napenergiából megtermelt villamosenergia-többletet. Csupán egy megbízható szakértőre van szükség, aki tanácsot ad a konkrét paraméterek és igények ismeretében, szakszerűen megtervezi a rendszert, majd elvégzi a kivitelezést is. És mikor lenne mindez időszerűbb, mint ősszel, amikor a külső hőmérséklet már elviselhető szintre csökkent, fűteni viszont még nem kell?

Mindemellett a modern okosklímák wifi-kapcsolattal rendelkeznek, így távolról is vezérelhetők. Az inverteres klíma energiafelhasználása csupán töredéke a régi, „on-off” rendszerű berendezéseknek. 

Hogy a komfort valóban teljes legyen, már a zaj sem jelenthet problémát: egy korszerű klímaberendezés szinte alig hallható - , a modernebb eszközök pedig már összetett szűrőrendszerük és fejlettebb funkcionalitásuk révén a levegőt nem csak temperálják, de tisztítják és sterilizálják is, így környezet- és egészségvédelmi szempontból is ideális választás lehet.

Tudjon meg még többet az E.ON Komfort Klíma termékeiről itt.

 

Szerző: Hirdetés
Megjelent: 2023.10.16 9:15


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Tuti tipp, ha napelemre vágyik (X)
Minőségi napelemes rendszerek az E.ON-tól (x)
Visszatér a tél az Eplényi Síarénába (x)