Helyenként zenghet az ég, potyoghat a jég vasárnap és hétfőn

Egyes tájainkon zivatarok is kialakulhatnak, villámlásra és viharos széllökésekre is fel kell készülni.

Egy hidegfront hatására vasárnap kezdetben sok felhő lesz felettünk, az északi és az északnyugati tájak kivételével többfelé kialakulhat eső, zápor. Napközben viszont már napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, de több tájegységünkön kialakulhatnak nyugat-északnyugat felől érkező

futó záporok, néhol zivatarok is.

A zivatarokat akár apró szemű jég is kísérheti, valamint egy-egy cellából felhőszakadás sem kizárt. A nyugatias szelet sokfelé élénk, helyenként erős, záporok, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik ezen a napon. A legmagasabb hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokot hűl majd a levegő.

Magasba törnek a felhők | Fotó: Thedevil77

Hétfőn folytatódik a napos-gomolyfelhős idő. Ismét többfelé kialakulhatnak záporok,

néhol zivatarok is apró szemű jég kíséretében, a hegyekben akár hó-, illetve jégdarazáporok is előfordulhatnak.

Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél, de a záporok, zivatarok környezetében viharos széllökésekre ismét számítani kell. Hajnalban -2 és +4, délután 10 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen ismét több fokot zuhanhat a hőmérséklet.

Kedden zivataroktól már nem kell tartanunk, de délután, este helyenként délnyugaton és délen kisebb eső, gyenge zápor kialakulhat.

Akár ilyen látványban is részünk lehet | Fotó: Soostamas82

Vasárnap és hétfőn sokfelé találkozhatnak a közlekedők vizes, csúszós útszakaszokkal. A záporokban, zivatarokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok, néhol esetleg vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést, illetve a viharos széllökések jelentősebb mértékben ronthatják a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Borítókép: Gerii222 (Tihany)

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.


Várod már a konvektív szezont?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2024.03.23 21:14


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Egyre melegebb idő jön hétvégén
Teljes egészében lezárták a Rám-szakadékot