Gyenge hidegfront

Záporokat, zivatarokat, de jelentős lehűlést nem hoz a gyenge front.

Az igazi strandidőt pénteken egy gyenge hidegfront szakítja meg átmenetileg. Országszerte befelhősödik az ég és többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása, helyenként heves zivatar sem kizárt, felhőszakadással, jéggel, viharos széllel. Néhány fokot visszaesik a hőmérséklet, 25 és 32 fok között alakulnak a maximumok, keleten tart ki legtovább a kánikula.

Hidegfront szakítja meg a strandidőt

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Szombaton kezdetben még többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, nagyobb mennyiségű csapadék főleg a déli, délkeleti megyékben valószínű. Délután viszont északnyugat, nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet és fokozatosan megszűnik a csapadék. Szeles lesz az idő, a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Vasárnap a napsütés veszi vissza a főszerepet, egy-egy zápor, zivatar csak kis valószínűséggel alakulhat ki. Az északnyugati szél viszont nem veszít erejéből többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Ismét melegszik az idő, 25-31 fokot mérhetünk napközben.

A hét első napján a szeles idő megmarad, de száraz, napos, meleg idő ígérkezik.

Borítókép: Rippel Erik

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2018.07.05 15:01


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Virgák és szivárványok is jutottak a felhőcsodák mellé
Beindult a jéggyár
Ezek voltak a szerdai záporos nap legszebb pillanatai