Frontok jönnek, mennek, de telet nem hoznak

Hiába próbálkoznak a frontok, nem tudnak igazi lehűlést hozni, majd vasárnap sokfelé megint 14-15 fok lehet.

Csütörtökre egy gyenge kettősfront érkezik, de kevés eső csak kezdetben a keleti, északkeleti tájakon fordulhat elő, majd délután egy-egy elszórt futó zápor zavarhatja csak meg a napos időszakokat az északkeleti országrészben. Eközben az ország más tájain a hosszabb napos időszakok mellett csak időnként jelenhetnek meg felhők az égen, de ezek csapadékot nem hoznak magukkal. Az északnyugati szelet a nap első felében kísérhetik élénk, a Dunántúl magasabb részein erős lökések, majd délutánra mérséklődik a légmozgás. Hajnalban csak néhol lehet gyenge fagy, majd délutánra 6 és 11 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken már egy erősebb hidegfront érkezik, mely a délnyugati és a déli tájak kivételével többfelé okozhat majd időnként kisebb esőt, futó záport, de északon, északkeleten a csapadék átmenetileg átválthat havas esőre, az

Északi-középhegység magasabb tájain akár hóra is, de ez a hó sem marad meg sokáig.

Az újra feltámadó északnyugati szelet ezúttal már sokfelé erős, viharos lökések kísérhetik. Északon, északkeleten lesznek olyan tájak, ahol 5 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet, máshol 6-12 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Lica /Taksony/

A hétvégén szombaton számíthatunk hosszabb napos időszakokra, vasárnap már több felhő lehet az égen, helyenként az ország északi felén kisebb eső, futó zápor is előfordulhat a hét utolsó napján. Szombaton a délnyugati szél élénkülhet meg, vasárnap pedig az ország északi-északkeleti harmadán lehet erős a nyugatias áramlás.

A magasban melegedés veszi kezdetét,

de szombaton még csak a Dunántúlon, vasárnap már országszerte jelentkezhetnek melegfronti tünetek. Szombaton 7 és 13 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de vasárnapra tovább enyhül az idő, és 10-16 fok közötti maximumokra van kilátás.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Borítókép: Pápai Kinga

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2020.02.19 15:30


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Májusi időt hoz a húsvéti hosszú hétvége
Minket nem, de az Adriát letarolta a front
Hidegfront vonult át az éjjel