Feltámad a szél, az esernyőkre is szükség lesz

A hét közepére sokfelé erős, viharos szél támad, csapadékra is nagy területen kell számítani.

Egy tőlünk északkeletre található légörvény határozza meg péntekig időjárásunkat, emiatt gyakran erős, helyenként viharos légmozgásra kell számítani, és a nyugati, délnyugati megyék kivételével többfelé jelentősebb csapadék is hullhat.

Mona33 fotója, köszönjük!

Zivataros idő keleten

A Dunántúlon és a középső megyékben csütörtökön is erős marad a szél, emellett tartósabban felhős, csapadékos idő a Dunántúl keleti kétharmadán mutatkozik. Itt lesz hűvösebb, a legmelegebb órákban 23-24 fok várható. Máshol 25-29 fokra, több-kevesebb napsütésre készülhetünk, a Dunától keletre a labilissá váló légkörben azonban sokfelé kell zivatarok kialakulására számítani, melyeket felhőszakadás, helyenként jégeső kísérhet.

Pénteken a Dunántúlon napos, de még szeles, a Dunától keletre záporokkal, zivatarokkal tarkított időre van kilátás. A hajnali 14-19 fokot követően délutánra 25 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén sem fogunk fázni, szombaton többfelé a 30 fokot is eléri, illetve kissé meg is haladja a csúcshőmérséklet. Napközben csak helyenként, estétől nyugat felől ismét egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar.

Borítókép: Szemán Viktor

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.07.17 9:15


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Teljes egészében lezárták a Rám-szakadékot
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett