Fagyos reggelekkel búcsúzik a november

November utolsó napjai szárazabb időt tartogatnak, viszont hajnalonként a havas tájakon akár -10 fok köré csökkenhet a hőmérséklet.

Kemény fagyok jönnek

Csütörtökön délkelet felől érkezhetnek majd a felhők, de ezekből számottevő csapadék sehol sem várható, csupán helyenként szállingózhat időnként a hó. Tartósabban napos tájak az északkeleti határhoz közel, valamint nyugaton, délnyugaton lehetnek. Helyenként élénk lesz a keleties szél. Napközben -1 és +3 fok között alakul a csúcshőmérséklet, fagypont alatti értékeket elsősorban a havas tájakon mérhetünk.

Hódos Tamás korábbi fotója Szombathelyről, köszönjük!

Péntek hajnalban is lehet -10 fok

Pénteken az ország keleti felén naposabb, nyugaton felhősebb idő valószínű, de csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél, északnyugaton erős lökések is előfordulhatnak. Hajnalban országszerte fagyni fog, sokfelé -5 fok körüli, a derültebb, havas tájakon ismét -10 fok körüli minimumokat mérhetünk. Napközben sem lesz melegünk, -2 és +2 fok közötti maximumokra van kilátás.

Téli idővel érkezik a december

Szombaton változóan napos-félhős idő várható, nyugaton időnként a hó is szállingózhat, gyenge havazás is kialakulhat. A fagyos reggelt követően mindössze -2 és +2 fok közé melegszik a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Lőrincz Edit

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2018.11.27 13:10


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Még egy fagyos reggel
Keleten 15 fokkal volt melegebb, mint az Alpokalján