Erős hidegfront rontja el a strandidőt péntekre

Péntekre többfelé kiadós csapadékkal, viharos széllel és jelentős lehűléssel markáns hidegfront érkezik.

Péntek hajnalban északnyugat felől erős hidegfront éri el az országot.

Szél, csapadék, ősziesen hűvös idő

A front felhőzetéből péntekre virradóra egyre többfelé várható zápor, zivatar, főként az északkeleti országrészben felhőszakadás, jégeső is, majd napközben a zivatarok egyre inkább kelet felé szorulnak vissza, de esőre, záporra még többfelé kell számítani. Több helyen hullhat jelentős csapadék, a legnagyobb mennyiségre előreláthatólag északkeleten van kilátás. Délután kezd nyugat, északnyugat felől csökkenni a felhőzet.

Gyurman Attila fotója, köszönjük!

A front átvonulását viharossá fokozódó északnyugati szél és jelentős lehűlés is kíséri: a csúcshőmérséklet mindössze 15 és 22 fok között alakul, a leghűvösebb a tartósan csapadékos dél-dunántúli tájakon lehet. 21-22 fokot még délelőtt délkeleten, iiletve délután a már naposabb északnyugati tájakon mérhetünk.

A front hétvégére elvonul, kisüt a nap, az időnkénti felhősödésből már csak elszórtan fordulhat elő egy-egy zápor, északkeleten esetleg zivatar. Szombaton még többfelé lesz élénk, erős az északnyugati szél, vasárnap inkább már csak a Dunántúlon és délen lehet élénk a légmozgás. Hajnalonként meglehetősen hűvös lesz, sokfelé 10 foknál is alacsonyabbra süllyed a hőmérséklet, napközben pedig 19-24 fokra készülhetünk.

Jövő héten fokozatosan visszatér a nyárias idő.

Borítókép: Rippel Erik

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.06.19 9:29


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A dunántúli és északi részeken öntözött leginkább a front
102 km/órás széllel és jó kis lehűléssel érkezett a front
Minket nem, de az Adriát letarolta a front