Elő a nagykabátokkal!

Szombattól északkelet felől szibériai eredetű hideg áraszt el minket, éjjelente -15 foknál is hidegebb lehet.

Péntek estig marad vendégünk a csapadékos időjárást okozó mediterrán ciklon, addig elsősorban a nyugati, délnyugati megyékben akár

25-30 cm-es hótakaró is kialakulhat.

Kiss Csaba fotója a Mecsekből, köszönjük!

Hajnalban még nem lesz hideg, -4 és +1 fok között alakulnak a minimumok, napközben -1, +5 fokot mérhetünk, délkeleten lesz enyhébb, nyugaton hidegebb idő. Az élénk északi-északkeleti szél nyugaton kisebb hófúvást okozhat.

Szibériai eredetű hideg levegő jön

Forrás: ECMWF / WXCHARTS 

Szombaton északkelet felől megkezdődik a szibériai eredetű hideg levegő beáramlása, így szombat hajnalra délnyugaton is megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet. Napközben, bár sok lesz a napsütés, -3, +3 foknál már sehol sem lesz melegebb, amit az élénk, keleten erős északkeleti szélben még hidegebbnek érezhetünk. Délután, este az Északi-középhegység nyugati felén, a középső tájakon és a Dunántúl keleti, délkeleti felén ismét előfordulhat hózápor, kisebb havazás.

Vasárnaptól már keményen hideg hajnalokra készülhetünk, több helyen -10 fok alá süllyed a hőmérséklet, de a derült, szélcsendes, hófedte tájakon -15 fok alatti minimumok is előfordulhatnak, elsősorban a jövő hét első napjaiban. Napközben mindenhol fagyni fog, a legmelegebb órákban csupán -8, -2 fokot mérhetünk. 

Újabb, kisebb havazás a jövő hét első napjaiban lehet.

Borítókép: Szebellédi Tünde

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.02.20 22:53


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Minket nem, de az Adriát letarolta a front
Hidegfront vonult át az éjjel
Szerdán újra 20 fok fölé mentünk