Itt az újabb eső

Nem maradunk sokáig csapadék nélkül, csütörtökön újra esős, hidegebb idő köszönt be, majd ismét két melegebb nap következik.

Csütörtökön pár nyugisabb nap után ismét elromlik az idő, országszerte eső várható, a Dunántúlon délután zivatar sem kizárt. A délelőtt folyamán még keleten és néhol északon lehetnek szárazabb körzetek, később itt is elered az eső. Élénk, időnként erős lehet a déli-délnyugati szél. Délután 10-15 fok valószínű, a magasabb értékeket a délutáni órákban északnyugaton mérhetjük.

Pénteken délelőtt a keleti tájakról is elvonul a csapadék, aztán délután a hosszabb napos időszakok mellett szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A reggeli órákban délnyugaton és északon pára-, ködfoltok előfordulhatnak. A nyugati-északnyugati szél több helyen felerősödik. Ismét melegszik az idő, 

délután 17-23 fok várható.

Fotó: Kiefer Béla

A hétvége időjárása változatosnak ígérkezik. Szombaton is többfelé párás lehet a reggel. Napközben a péntekihez képest kevesebb záporra, zivatarra van esély, de mindenhol sokat fog sütni a nap. Az ország nyugati felén erős, viharos lesz a délies szél. A legtöbb helyen 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet

Vasárnap a legfrissebb előrejelzések szerint a nyugati országrészbe egy hidegfront hozhat viharos szelet, esőt, lehűlést, előterében zivatarok is kialakulhatnak. Ezzel szemben keleten maradhat a meleg tavaszi idő.

Borítókép: Kiss Csaba

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2019.05.07 12:07


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Közel 21 fok a különbség az ország legmelegebb és leghidegebb pontja között
Egy csapásra véget ért a strandidő a Balatonnál (videóval)
Több mint egyhavi csapadék hullott le Sopronban és Mosonmagyaróváron