Csütörtökig rákapcsol a nyár

Keddtől kevesebb lesz a zápor, zivatar, egyre többfelé lépjük át a 30 fokot, majd péntekre markáns hidegfront érkezhet.

Átmenetileg kevesebb záporra, zivatarra számíthatunk, felhőszakadás is csak néhol fordulhat elő. Csütörtökig az idő is melegszik, azonban pénteken egy hidegfront éri el térségünket.

Kedden több órára kisüt a nap, de az Északi-középhegység nyugati felén, a középső és déli tájakon még elszórtan előfordulhatnak záporok, zivatarok. Az északi-északkeleti irányú légmozgás ismét időnként élénk, nyugaton erős lesz, a zivatarokat pedig továbbra is kísérhetik viharos széllökések. Kissé erősödik a nappali felmelegedés, délután 27-32 fokot mérhetünk.

Ifj. Németh Lajos fotója, köszönjük!

Szerdán és csütörtökön sok lesz a napsütés, az enyhe hajnalokat követően délutánonként egyre inkább 30 fok fölött alakul a csúcshőmérséklet, csütörtökön akár 33-34 fokig is melegedhet a levegő. Szerdán csak néhol, a hét negyedik napján szórványosan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Az északkeleti, majd a délire-délnyugatira forduló szél csak időnként élénkül meg.

Péntekre erős hidegfront érkezhet

A legfrissebb számítások szerint péntekre virradóra záporokkal, zivatarokkal, erős, viharos északi-északnyugati széllel és több fokos lehűléssel erős hidegfront érheti el Közép-Európa, így hazánk térségét is.

Borítókép: Piszter Ibolya

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.06.17 12:29


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Májusi időt hoz a húsvéti hosszú hétvége
Szerdán újra 20 fok fölé mentünk
Még várjunk a húsvét előtti autómosással, újra sáros eső jön