Csapadékos idő előzi meg a nyári meleget

A hét közepéig sokfelé eshet, záporok, zivatarok is kialakulhatnak, majd csütörtökre nyári meleg köszönt be, 28-29 fok is lehet.

Átalakulás előtt áll időjárásunk, az eddigi napos száraz időt okozó anticiklon északkelet felé hátrál, egyre inkább a mediterrán térségben kialakuló ciklon hatása alá kerülünk,

többfelé csapadékosra fordul az idő.

A GFS modell valószínűségi előrejelzése (fáklyadiagramja) a 850 hPa-os légnyomási szint (kb. 1500 méteres magasság) hőmérsékletére (felső görbe) és csapadékra (alsó görbe) vonatkozóan az ország középső részére (Cegléd térségére) (forrás: wetterzentrale.de)

Szerdán a napsütést magasra törő gomolyfelhők zavarják, és több tájegységünkön is számítani lehet záporok, zivatarok kialakulására. Élénk, erős délies széllel meleg levegő érkezik térségünkbe, a csúcshőmérséklet már eléri a 19-25 fokot.

Fotó: Sziklai Roland /Csopak/

Csütörtökön és pénteken országszerte sok lesz a napsütés, egy-egy futó zápor, esetleg zivatar csak néhol alakulhat ki kis eséllyel. A déli szél mindkét napon élénk, erős lesz. A hajnalok enyhék lesznek, napközben egyre többfelé meghaladjuk a 25 fokot,

helyenként a 30 fokot is megközelítjük.

Péntek éjjel hidegfront érkezhet.

Borítókép: Vass Károly /Zákányszék/

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.04.21 9:55


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

20-25 fokkal van hidegebb
Négy melegrekord dőlt meg tegnap
Hahó, áprilisi hópihéket láthatunk a hegyekben