A péntek sem telt felhőszakadás nélkül

Ezúttal főként a déli és keleti tájakon alakultak ki felhőszakadást hozó zivatarok. Keleten peremfelhő vezette fel a viharokat.

Újabb zivataros nappal gyarapodott a hét. Heves viharok, felhőszakadás, néhol jégeső és viharos széllökések jellemezték az ország időjárását. Pénteken a keleti és déli országrész került ki befutóként a viharok tekintetében. Kisgyőr 26, Fehérgyarmat 30 milliméter csapadékkal gazdagodott, de az átvonuló viharok sok más helyen hagytak maguk után 10-15 milliméteres mennyiséget. Ismét előfordult, hogy egyes kertekben, utakon nem tudott megfelelően elfolyni a víz, többfelé kárt szenvedett a növényzet, fennakadások keletkeztek a közlekedésben.

Molnár Tamás (Hajdúböszörmény)

A lassan mozgó cellák sokat hűtöttek a levegőn. Míg nyugaton és a középső országrészben 29-33 fokos meleg uralkodott, a zivatarok környezetében rövid idő alatt 19-22 fokig csökkent a hőmérséklet.

Hőtérképünk 17:55-kor

Keleten hosszan húzódó peremfelhővel érkezett az égi áldás. A félelmetes látványt nyújtó jelenség beharangozta a közeledő zivatart. Észlelőink és kameráink is csodás felvételeket készítettek az eseményekről:

Drugan995 (Nagymacs)

Baginé Sárkány Gyöngyi (Debrecen)

Sandoris (Debrecen)

Jakobey Zsolt (Kaba)

Fkkaba (Kaba)

Szilagyiattila (Nádudvar)

Szilvási Klaudia (Miskolc)

Mazo85 (Hajdúszoboszló)

Kamera üzemeltető: Aquapolis Szeged

Kamera üzemeltető: Nagy Csilla

Borítókép: FrankTaylor (Balmazújváros)

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2019.06.21 17:59


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Homokzsákokkal és szivattyúzással védték Balatonfüreden az üzleteket
102 km/órás széllel és jó kis lehűléssel érkezett a front
Minket nem, de az Adriát letarolta a front