A héten kitart a meleg, záporos, zivataros idő

Vasárnapig marad a nyáriasan meleg idő, ugyanakkor továbbra is számítani kell záporokra, zivatarokra.

Pénteken és szombaton a legtöbb helyen 25 fok fölött, helyenként 30 fok közelében alakulnak a maximumok. Vasárnapra egy-két fokkal már mérséklődik a felmelegedés, az igazi lehűlést hozó hidegfront azonban csak hétfőn érkezik meg.

Zivatarosabb szombat, szárazabb vasárnap

Ivanmari fotója, köszönjük!

Szombaton északkeleten száraz, napos, máshol gomolyfelhős-napos idő várható, ismét több helyen, legnagyobb számban a Dunántúlon kell záporokra, zivatarokra számítani. A szél csak zivatarok idején erősödhet meg.

Vasárnap aztán átmenetileg szárazabb, néhány fokkal hűvösebb időre van kilátás, a többfelé megélénkülő keleties szélben délután 23 és 28 fok között alakulnak a maximumok. Zápor, zivatar ezen a napon inkább csak nyugaton és délnyugaton alakulhat ki.

Hidegfront nyitja az új hetet

A harmadik fagyosszent, Bonifác meghozza a lehűlést. Hétfőn ugyanis egy hidegfront éri el térségünket, mely a jelenlegi számítások szerint lelassul fölöttünk, így végre sokfelé hullhat kiadós csapadék, mely a kiszáradt földeknek nagyon jól jöhet, és a szél is többfelé feltámad. Több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Borítókép: Piszter Ibolya

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.05.10 10:10


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Szivárvány jelent meg a csapadéksávon