25 fok, szél és záporok köszöntik az óraállítást

Vasárnap ugyan megkezdődik a téli időszámítás, az időjárás erről azonban tudomást sem vesz, erős melegedés várható.

Hétvégén és a jövő hét elején is az évszakhoz képest több fokkal melegebb, ám időről-időre nedvesebb légtömegek érkeznek dél, délnyugat felől hazánkba, így a téli időszámítást meglehetősen enyhe idő köszönti.

25 fok és eső, zápor is lehet a következő napokban

Manana987 fotója, köszönjük!

Vasárnap, a téli időszámítás első napján a felhőké lesz a főszerep, több napsütés a Tiszántúlon lehet. Napközben csak néhol, késő délutántól egyre többfelé várható eső, zápor. Erős, helyenként viharos déli széllel érkezik a meleg levegő, délután 18-25 fokot mérhetünk.

Hétfőn a nap első felében keleten még többfelé eshet, de néhol nyugaton is, majd nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, délután keleten megszűnik a csapadék, viszont nyugaton egy-egy rövid ideig tartó zápor előfordulhat. A szél továbbra sem tágít, déli-délkeleti irányból gyakran megerősödik, nyugaton helyenként viharossá fokozódik. Kifejezetten enyhe lesz a hajnal, napközben pedig 20-25 fokra készülhetünk.

Zivatarokat hozhat egy hidegfront kedden

Kedden aztán a megszokottól eltérően dél, délnyugat felől érkezik egy hidegfront viharos széllel, kiadósabb záporokkal, helyenként zivatarokkal. A front előtt keleten még 24-25 fok is lehet, máshol 17-22 fok várható.

Szerző: Időkép
Megjelent: 2018.10.26 9:38


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Jövő hét végétől térhet vissza a meleg
-2, -3 fok lesz holnap reggel északon
Záporokkal tarkított napok jönnek, néhol az ég is megdörrenhet