1 év és 20 fok különbség

Tavaly ilyenkor hólánccal és nagykabátban jártunk, idén szikrázó napsütésre ébredt az ország, kellemesen meleg időnek örülhetünk.

Felhőtlen ég jellemezi a csütörtöki napot. Tavaly ilyenkor azonban nem volt ilyen nyárias az április 19-e. Egy évvel ezelőtt északról hideg levegő tört be a Kárpát-medencébe, miközben délről egy mediterrán ciklon érkezett térségünkbe. A légörvény pont hazánk fölé került, és a fél országban havazást okozott.

Időkép térképünk idén és tavaly, délelőtt 10 órakor

A havazás másnapig is kitartott. "Bükkszentkereszten 40, Kékestetőn 45 centis havat mért az Országos Meteorológiai Szolgálat, ezzel megdőlt rekord: a feljegyzések kezdete óta nem volt ilyen vastag hótakaró az országban április 20-án." - írtuk tavaly élő közvetítésünk alkalmával.

 

Kékestető 1014m - Az ország csúcsa facebook oldal videója

Esztergomban és Zircen elhelyezett webkameráink gyorsított felvételei

A korábbi rekord enyhe hajnalok után meglepetésszerűen érte a lakosságot a jelentős hómennyiség. Csütörtöktől több hazai síterepen is beüzemelték a sílifteket, ratrakolták a pályákat.

Galgóczi Csaba fotója a Nagy-Hideg-hegyről, köszönjük!

Stábunk fotója a Mátrából

A természetet is megviselte a kegyetlen időjárás. Az idei káprázatos tavaszi fotók helyett szomorú látvány fogadta képtárunkba látogató felhasználóinkat.

Gyr23 fotója, köszönjük!

Kicsilalika fotója, köszönjük!

Rippel Erik fotói a Nagy-Hideg-hegyről, köszönjük!

Borítókép: Pócsai Sándor és Overdose (április 19. - tavaly és idén)

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.04.19 10:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Még egy fagyos reggel
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
A pipacsok is korábban kezdik meg virágzásukat